Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Domkyrkans klockor ska ringa i tio minuter

Växjö • Publicerad 30 december 2020
Foto: Oscar Appelgren

På nyårsafton kommer en speciell klockringning att ske i Växjö domkyrka. Klockorna ska ringa för att hedra dem som dött under coronapandemin.

– Kampen mot viruset och dess mutationer kommer att fortsätta även under 2021 och kräva uthållighet och mod. Samtidigt finns ett befogat hopp att vacciner ska påskynda processen mot allt lindrigare restriktioner. Det finns skäl att särskilt uppmärksamma det förestående årsskiftet. På tröskeln till det nya året kommer därför samtliga domkyrkors klockor att ringa för att minnas dem som lämnat oss under året som gått, och för att samla våra tankar och känslor kring det som förenar oss som människor, säger ärkebiskop Antje Jackelén.

Annons

Samtliga 13 domkyrkor i Sverige kommer att ringa på nyårsafton i tio minuter med start klockan 18.00.

Även andra kyrkors klockor kan komma att ansluta till domkyrkornas klockringning. Vid midnatt kommer domkyrkornas klockor som vanligt att ringa in det nya året.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons