Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Drag Story Hour på Växjö bibliotek ska lära barn om kärlek och olikheter

Växjö • Publicerad onsdag 15:48 • Uppdaterad onsdag 15:50
Miss Shameless och Lady Busty.
Miss Shameless och Lady Busty.Foto: Charlotta Bäckström

Under fredagen och lördagen höll Växjö bibliotek Drag Story Hour under parollen ”Här får världen vara precis så olik, stor och kärleksfull som den faktiskt är.” Lady Busty och Miss Shameless hette dragartisterna som kom från Malmö för att läsa sagor för barnen. Syftet är att lära barn om kärlek och olikhet och att acceptera andra trots deras olikheter.

– Vi på biblioteket har någonting som heter Drag Story Hour och det är en sagostund med 2 stycken dragartister från Malmö. Det är sjätte året vi har de här på biblioteket. Det är en sagostund som bygger på normkreativitet och lär barnen förståelse och att visa kärlek till alla. Alla människor runt omkring, oavsett vem man är och vem man älskar. För att visa upp en fantastisk värld som är olika. Vi är olika och har olika hudfärg, olika hårfärg, vi olika storlekar på fötterna och vi kan älska vem vi vill, säger Magnus Dahl, bibliotekarie Barn och unga Växjö bibliotek.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons