Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Dramat på torget: Männen rökte preparat – blev medvetslösa inom 30 sekunder

Växjö • Publicerad 30 mars 2021
Foto: Lars-Goran Rydqvist

Tre män fick föras till Växjö lasarett efter att ha blivit medvetslösa på Teatertorget i centrala Växjö i fredags. Ambulanspersonalen fick genomföra hjärt- och lungräddning på plats på torget. En av männen vårdas för livshotande skador, en annan bedöms som lindrigt skadad och den tredje har fått lämna sjukhuset.

Enligt polisens utredning ska männen ha rökt något preparat.

Annons

– Dom har fått i sig preparatet via rökning. Vad det är för preparat är ännu okänt, vi inväntar analyserna av blodproven från de tre männen. Men klart är att de tre blev medvetslösa inom 30 sekunder från det att de rökte preparatet, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson, till Smålandsposten.

En man, som befann sig på torget vid händelsen, har under helgen varit misstänkt för att ha tillhandahållit preparatet till de tre drabbade männen. Misstankarna har försvagats efter förhör och husrannsakan i mannens bostad.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons