GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية

Efter avslöjandet: Växjö kommun stoppar alla inköp från Kronfågel

Andreas Olsson, kommunalråd (C) Växjö
Andreas Olsson, kommunalråd (C) Växjö
Foto: LENA GUNNARSSON

Aftonbladet avslöjade nyligen att det förekommer allvarliga brister vid kycklingproducenten Kronfågels slakterifabrik. Granskningen visar att det under en längre tid har förekommit att kycklingar har skållats levande.

Nu skriver Växjö kommun i ett pressmeddelande att de väljer att pausa alla livsmedelsinköp från Kronfågel med omedelbar verkan.

– Företaget visar på allvarliga brister i sin djurhantering, och då måste vi agera. Det är oacceptabelt att en så stor leverantör hanterar djur så illa, säger kommunalrådet Andreas Olsson (C) i en kommentar.

Kronfågel är en av kommunens största leverantörer för kycklingprodukter.

– Vi ställer höga krav i våra upphandlingar på att djuren ska behandlas på rätt sätt och all mat som levereras till våra förskolor, skolor och äldreomsorg ska vara av hög kvalitet. Om vi ska köpa in kyckling från Kronfågel framöver måste företaget visa att det kan säkerställa en god kvalitet på djurhållning och slakt, säger Anneli Ekstedt, verksamhetschef för Måltidsorganisationen.