Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Efter busskaoset: Länstrafiken i stabsläge

Växjö • Publicerad 27 december 2023
Två sprillans nya bussar som ska gå i linjetrafik ute i Kronobergs län. Bussarna känns igen på sin gröna färg och drivs med biogas.
Två sprillans nya bussar som ska gå i linjetrafik ute i Kronobergs län. Bussarna känns igen på sin gröna färg och drivs med biogas.Foto: Jonas Engman

Sedan det nya avtalet mellan trafikbolaget Connect Bus och Länstrafiken Kronoberg började gälla den 10 december har det varit problem i busstrafiken med inställda avgångar, försenade bussar och felaktig skyltning. Nu går Länstrafiken Kronoberg upp i stabsläge.

– Det är mycket olyckligt att vi ännu inte kommit till rätta med de uppstartsproblem som uppstått i den nya trafiken och att detta påverkat en del av våra resenärer negativt. Vi ser mycket allvarligt på situationen och vidtar de åtgärder som krävas, säger Carina Bengtsson (C), trafiknämndens ordförande.

Annons

Stabsläge är det lägsta beredskapsläget av tre och innebär att nyckelbefattningar inom den särskilda krisledningen på länstrafiken följer utvecklingen, samlar in information och är beredda att vidta nödvändiga åtgärder tillsammans med Connect Bus.

Connect Bus har tillsatt extra resurser från hela landet och Länstrafiken Kronoberg har stärkt upp med egen personal.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons