Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Efter föräldrarnas oro – politiker har fattat ett beslut

Tävelsås • Publicerad 19 januari 2022
Tävelsås skola, Tävelsås förskola, Växjö kommun
Tävelsås skola, Tävelsås förskola, Växjö kommunFoto: Hilda Frankki

Ovanligt många barn väntas söka förskoleklass på Tävelsås skola i höst. Paviljongen som idag är klassrum för sexåringarna rymmer max 23 elever men på förskolan går det 25 barn som till hösten ska börja i förskoleklass. Barngruppen riskerar därför att splittras, vilket många föräldrar har uttryckt sin oro över. Föräldrarna skickade ett öppet brev till Växjöpolitikern med krav på en lösning.

Nu ser en sådan lösning ut att vara på gång. Blågröna Växjös politiker i utbildningsnämnden hade förra veckan ett möte där de fattade ett inriktningsbeslut om att öka kapaciteten för förskoleklassen.

Annons

– Om det, när skolvalet är klart, är fler än 23 elever så fattar vi beslut om att ställa dit en paviljong, säger utbildningsnämndens ordförande Ida Eriksson (M) till Smålandsposten.

Skolvalet är mellan den 15 och 31 januari. Om det blir fler än 23 barn som väljer Tävelsås skola är förhoppningen att en ny paviljong ska stå klar till skolstarten i höst.

– Vi är superglada såklart. Både för den kortsiktiga lösningen och för att de ska jobba för en långsiktig lösning. Den samlande känslan är wow, vi gjorde det! De har faktiskt lyssnat, säger Michaéla Hoffman som är ordförande för föräldraföreningen på Tävelsås skola till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons