Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Efter succé med Nutellacaféet – han öppnar nytt i Växjö

Karrar Saad på Nutella Crépes House i Växjö öppnar ett nytt café, med gluten- och laktosfritt.
– Jag gör det här för Växjö, säger han till VXOweek.
Växjö • Publicerad 25 februari 2021
Foto: Pressbild/David Färdigh

Tidigare i år öppnade Karrar Saad nya Nutella Crepes House på Drottninggatan i Växjö. Intresset för caféets meny med bland annat pannkakor, crépes, glass med arabisk grädde och smoothies har varit stort och för att minska risken för smittspridning har Karrar Saad fått tänka till.

– Vi har haft mycket att göra men har gjort det bästa för att inte ha trängsel. VI har plats i våra lokaler och när det har blivit fullt har människor fått sina beställningar och kunnat äta i bilen, säger han.

Annons

Menyn bygger helt på Karrar Saads egna recept och enligt honom har många kunder velat ha gluten- och laktosfritt. Men när kommunens inspektörer besökte caféet visade sig att man inte kan använda samma maskin för de olika beställningarna.

– Det kan finnas spår av gluten även när vi gör recepten glutenfria.

Därför väljer Karrar Saad att öppna ett nytt café, Crépes House i Växjö, med samma meny men gluten- och laktosfritt.

– Jag vill inte göra bara för att jag ska tjäna pengar utan för hela Växjö. Det är så många som vill ha laktos- och glutenfritt och vi har fått frågor om det. Jag vill inte att de ska känna sig utanför och att de har problem bara för att de inte kan äta gluten eller laktos.

Var och när öppnar nya Crépes House?

– Det blir en överraskning för hela Växjö men jag hoppas att vi kan öppna så snart som möjligt. Vi öppnar så fort som det är klart.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons