Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Enida Bazdarevic startar sitt eget företag - investerar i frisörtjänster

Växjö • Publicerad 27 juli 2023
Enida Bazdarevic
Enida BazdarevicFoto: Maha Nasser

Enida Bazdarevic startar sitt nya företag ”Enida Besic” för att driva frisörverksamhet på Kungsgatan i Växjö. Enida Bazdarevic kom för att arbeta i Sverige som frisör och nu har hon bestämt sig för att starta eget. Hon har studerat barbering och hade ett eget företag i sitt hemland, Bosnien.

– Jag har arbetat hela mitt liv som frisör i Bosnien, cirka 24 år. Jag kommer från en familj som alla arbetar som barberare i olika länder. Jag sökte jobb i Sverige som frisör, hittade ett jobb och flyttade hit med mina två döttrar. Men jag bestämde mig för att starta ett eget företag och satsa inom frisörbranschen. Jag startade mitt företag ”Enida Besic” genom att hyra stolar i Naturlig formsalong på Kungsgatan i Växjö centrum. Jag har såväl gamla kunder som nya kunder som kommer till oss regelbundet. Här jobbar vi alla som en familj med resten av våra medinvesterare på samma ställe. Det är ett bra samarbete mellan oss, och alla här är trevliga, säger frisören Enida Bazdarevic till Mosaik.

Annons

Enida Bazdarevic kom till Sverige för fyra och ett halvt år sedan och pratar flytande svenska. Utöver sitt arbete som frisör är Enida aktiv medlem i Växjös liberala parti. Hon sitter också i styrelsen som ersättare i Vidingehem AB.

Enida Bazdarevic
Enida BazdarevicFoto: Maha Nasser

Planerar du att erbjuda andra kosmetiska tjänster i framtiden?

– Nej, jag är specialiserad på hår och jag vill ge denna tjänst med hög kvalitet till kunderna. För närvarande erbjuder vi alla hårvårdstjänster för män och kvinnor. Det inkluderar klippning, färgning, huvudmassage och bröllopsklippning. Jag tror att andra skönhetstjänster som smink, nagelvård och så vidare behöver studier och specialisering. Och jag vill bara fokusera på det område där jag är specialiserad och duktig på.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons