Annons

Falska sedlar i omlopp i Växjö – "Gäller att vara väldigt försiktig"

Växjö • Publicerad 26 januari 2022
En av de falska sedlarna.
En av de falska sedlarna.

De senaste dagarna har ett antal falska 500-kronorssedlar upptäckts i Växjö. Under måndagen kunde vi rapportera om en falsk sedel som använts som betalning på en restaurang på Handelsvägen i Växjö och nu har fler sedlar hittats på andra platser i kommunen.

I söndags upptäcktes fyra falska 500-lappar på Preem på Sandviksvägen. Butiken misstänker att det kommer från två olika män som varit inne och handlat.

Annons

Under måndagseftermiddagen fick caféet vid Vattentorget en falsk 500-kronorssedel. En okänd person ska ha köpt en kaffe för 25 kronor och betalat med den falska sedeln.

Även OKQ8 i Ingelstad har upptäckt en falsk sedel.

– Det verkar som det finns ett samband mellan dessa brotten eftersom de uppstått nära varandra i tid. Det verkar som att många försöker prångla ut falska sedlar i Växjö just nu och det gäller att vara väldigt försiktig och göra kontroller. Det är vanligast med 500-lappar där de handlar för små summor för att få tillbaka en stor växel. Handlar de för 100 kronor så har de helt plötsligt tjänat 400 kronor, säger Robert Loeffel, som är polisens presstalesperson.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons