Annons
  1. العربية
  2. Svenska

Fartfylld avslutning på Arabymästerskapen

Arabymästerskapen är ett sätt att introducera ungdomar i nya idrotter. Torsdagen bjöd på en fartfylld avslutning med 60 meter löpning. Två av vinnarna var Abdi Jabar och Jasmina Salihovic.
Kul men varmt, konstaterade de efter målgången.
Växjö • Publicerad 22 juni 2020
Foto: David Färdigh

Arabymästerskapen är en fortsättning på det som tidigare hette Arabyolympiaden och anordnas av Växjö kommun i syfte att stimulera rörelseglädje hos barn och ungdomar. Under fyra dagar får låg- och mellanstadieelever testa på olika idrotter.

– För varje dag har vi bjudit in en idrottsklubb som fått introducera sin sport för ungdomarna. Det har varit allt från dragkamp till friidrott, berättar Joel Käll Karlsson, kultursamordnare på Växjö kommun.

Annons

När Mosaik hälsar på är det IFK Växjö som håller i taktpinnen och anordnar 60-meterslopp på banan utanför Araby Park Arena. I 25-gradig värme spurtar ungdomarna mot mållinjen. Två av vinnarna den här eftermiddagen är Abdi Jabar och Jasmina Salihovic, som belönas med en grön Växjö kommun-tröja med den stolta texten ”Arabymästare”.

– Det var roligt att springa 60 meter men väldigt varmt, berättar mästarna och svalkar sig med en glass efteråt.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons