Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Fler människor flyttar till än från Växjö: ”I dag värderas tillgång till extra rum”

Växjö • Publicerad 24 mars 2022
Växjö, översiktsbild.
Växjö, översiktsbild.Foto: OLOF ELFVERSSON, SMÅLANDSPOSTEN

Fler personer flyttar till Växjö kommun än från, det visar ny statistik från SCB som sammanställts av Länsförsäkringar. Under 2021 valde 4 717 personer att flytta från Växjö, medan 4 992 personer flyttade till kommunen.

– Flykten från de större städerna (Stockholm, Göteborg, Malmö) har accelererat under pandemin medan inflyttningarna ökar i andra delar av landet. Mer flexibla former för hemarbete har fått fler att köpa bostad där det går att få mer boyta för pengarna, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Annons

I Kronoberg valde 7 220 personer att flytta därifrån under förra året, medan 6 872 personer flyttade till länet från någon annan del av Sverige. Utflyttningen från storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö låg på rekordnivåer under fjolåret och det är 77 procent fler som flyttar från de tre städerna nu jämfört med år 2000.

– Under lång tid har centralt belägna bostäder i storstäderna varit hetast på marknaden, men i dag värderas även tillgång till ett extra rum och trädgård högt av många bostadsköpare. Det är en trend som kommer att bestå även efter pandemin.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: Två månader för två kronor

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i 2 månader för endast 2 kronor.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons