Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Flera inbrott i Växjö – tjuvar passade på när bostad stod tom

En lägenhetsinnehavare som var ute ett par timmar under söndagen fick hela bostaden genomsökt av tjuvar.
Växjö • Publicerad 12 mars 2023

Under helgen har flera inbrott anmälts till Växjöpolisen, bland annat har en lägenhetsinnehavare som bor på Södra Järnvägsgatan i centrum anmält att bostaden under söndagen utsattes för ett inbrott.

– Man var borta från lägenheten under ett par timmar vid lunchtid på söndagen och då har någon brutit upp entrédörren och sökt igenom hela bostaden, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Det är ännu okänt vad som stals från lägenheten och polisen har ingen misstänkt.

Även ett hemtjänstbolag som har sina lokaler på Norrgatan har drabbats av ett inbrott. Där har tjuvarna tagit sig i lokalen på ett ett okänt sätt och stulit några mobiltelefoner som tillhör bolaget.

Ett företag på Stinavägen på västra industriområdet i Växjö drabbades av ett udda stöldförsök. Där har tjuvarna enligt polisen monterat bort en större luftvärmepump. Men de fick inte med sig pumpen som hittades på marken vid vid infarten till företaget.

– Gärningspersonerna skulle säkert transportera bort godset från platsen men blev av någon anledning skrämda, säger Robert Loeffel.

vxo blåljus
vxo blåljusFoto: Nadia Hagberg
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons