1. Svenska
  2. العربية

Flera kontorsinbrott i Växjö: "Misstänker att det finns ett samband"

Växjö • Publicerad 11 januari 2023
Foto: Lena Ehring

I helgen utsattes flera företag i Växjö för inbrott och inbrottsförsök.

Under måndagen upptäcktes ett inbrott i Vöfabs lokaler på Nygatan. Någon eller några ska på ett okänt sätt tagit sig in i lokalerna och stulit datorer och mobiltelefoner till ett okänt värde.

I World Trade Center, WTC, ska någon eller några under helgen tagit sig i en lokal, brutit upp ett skåp och stulit två bärbara datorer. Det fanns inga brytmärken och det är okänt hur personen eller personerna kom in i lokalen.

På Hejaregatan har två inbrottsförsök anmälts, dels i Växjöbostäders lokal där någon försök ta sig in men inte lyckats och dels vid ett företagshotell där entrédörren brutits upp men ingenting stulits.

– När det är ett antal angrepp under kort tid och med liknande tillvägagångssätt misstänker vi att det finns ett samband. Vi tror att det kan vara samma gärningspersoner vid de olika inbrotten eftersom de är begångna på samma sätt, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.