Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Flera sexuella ofredanden vid Musikhjälpen – 50-årig man misstänks

En man i 50-årsåldern misstänks ha antastat flera flickor på Stortorget i Växjö.
Växjö • Publicerad 18 december 2023
Foto: David Färdigh

– Det har framkommit uppgifter om att det ska finnas målsägare som har blivit utsatta för sexuella närmanden i samband med Musikhjälpen, säger Christoffer Edberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Vid 01.30-tiden på natten till fredagen vet polisen inte vilka som utsatts eller vem/vilka som kan misstänkas för brott.

Annons

– Vi jobbar vidare för att kunna identifiera de inblandade i ärendet, och kommer att fortsätta med det under fredagen, säger Edberg.

De ska vara unga kvinnor som utsatts och polisen vill gärna komma i kontakt med dem.

Senare på morgonen meddelade polisen att en medelålders man är misstänkt för sexuellt ofredande men han är inte gripen.

Mannen blev först omhändertagen av ordningsvakter på grund av olämpligt och stökigt uppträdande på torget och senare uppstod misstankar om att han tafsat på tre tjejer i publikvimlet framför Musikhjälpens glasbur.

– Det är en man i 50-årsåldern som omhändertogs av vakter och sedan överlämnades till polisen. Han är misstänkt för flera fall av sexuellt ofredande, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

– Vi är mycket angelägna om att de flickor som anmälde till vakterna att de hade blivit utsatta hör av sig till polisen. Området är mycket välbevakat med kameror och vi ska nu gå igenom filmmaterialet, fortsätter Robert Loeffel.

Här saknas innehåll

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons