Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Flygtrafiken drar igång i Växjö – ”Det är fantastiskt”

I veckan börjar flyg att lyfta från Växjö Småland Airport igen. Först ut är flyglinjen till Alicante som drar igång under torsdagen.
– Det kommer nog att vara lite ringrostigt vid incheckningen och på rampen, säger Ulf Axelsson, vd på Växjö Småland Airport.
Växjö • Publicerad 3 juni 2021
Nu lyfter det för Växjö Småland Airport igen när flygtrafiken drar igång igen.
Nu lyfter det för Växjö Småland Airport igen när flygtrafiken drar igång igen.Foto: Per-Erik Sandebäck

Coronapandemin har slagit hårt mot flygbranschen och flygplatser som Växjö Småland Airport har under stora delar av pandemin inte haft några linjer igång. Efter ett uppehåll under våren förra året drog trafiken igång igen på nytt i somras men när andra vågen slog till i höstas stängdes flyglinjerna igen.

Flygplatsen har inte haft en enda kommersiell flygning sedan i september förra året men nu blir det ändring på det. I veckan drar två flyglinjer igång igen. Under torsdagskvällen lyfter Ryanairs första flyg till Alicante i Spanien.

Annons

– Det är fantastiskt, vi har väntat, väntat och väntat men nu är det dags. Vi är förberedda och känner att vi inte kan stå stilla hur länge som helst, säger Ulf Axelsson, vd på Växjö Småland Airport.

Vad betyder det här för flygplatsen?

– Det är viktigt för både vår personal och våra ägare. Vi har ju under pandemin varit en beredskapsflygplats och haft ambulansflyg men nu drar den kommersiella trafiken igång äntligen. Det kommer nog att vara lite ringrostigt vid incheckningen och på rampen.

Det första flyget, som lyfter klockan 20.00 på torsdagskvällen, kommer att ha drygt hundra passagerare ombord.

– Jag kommer att vara på plats. Jag vill känna pulsen igen, säger Ulf Axelsson.

Alicante-linjen är inte den enda linjen som drar igång framöver. På lördag börjar Wizzair att flyga till Tuzla i Bosnien och Hercegovina igen och i juni och juli drar flyglinjerna till Phristina i Kosovo, Rhodos på Grekland, Skopje i Nordmakedonien, Gdansk i Polen, Zadar i Kroatien och Larnaca på Cypern igång.

”Jag kommer att vara på plats. Jag vill känna pulsen igen”
Ulf Axelsson, vd på Växjö Småland Airport.
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons