1. Svenska
  2. العربية

Företag i Kronoberg kan få svårare att låna

Kronoberg • Publicerad 18 november 2022
Mats Lundmark, vd Almi Kronoberg.
Mats Lundmark, vd Almi Kronoberg.Foto: Pressbild

Almis Låneindikator visar att nio av tio bankchefer bedömer att konjunkturen kommer att försvagas. Det kan också bli svårare för företag att få banklån.

– Vi delar bilden att det kan bli betydligt sämre konjunktur den närmaste tiden. Samtidigt finns det faktorer som skulle kunna göra att det inte blir fullt så illa på längre sikt. Mycket kan hända och vi har duktiga entreprenörer i länet som brukar hitta möjligheter och har tagit sig igenom kriser tidigare, säger Mats Lundmark, vd på Almi Kronoberg.

Samtidigt ser Almi Kronoberg att intresset för lån till hållbarhetsfaktorer ökar. Efterfrågan på Almis gröna lån har blivit mer efterfrågat.

– Företag som ser hållbarhet som ett affärsintresse blir också mer finansiellt hållbara och framtidssäkrade, säger Mats Lundmark.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.