Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Företagsledare sålde Veabs stulna mätare – döms

Växjö • Publicerad 17 november 2022
En företagsledare i Växjö förvanskade och sålde stulna fjärrvärmemätare från Veab. Mätarens unika märkning var bortskrapad.
En företagsledare i Växjö förvanskade och sålde stulna fjärrvärmemätare från Veab. Mätarens unika märkning var bortskrapad.

En företagsledare i Växjö har nu döms för häleri efter att ha förvanskat och sålt stulna fjärrvärmemätare från Veab. Han döms till villkorlig dom med 50 dagsböter. Samtidigt frikänns hans kollega helt.

För nästan två år sedan avslöjades det att hundra fjärrvärmemätare stulits från Veab som sedan såldes av företagsledarens bolag till Lessebo Fjärrvärme som köpte i god tro.

Annons

På mätarna hade Veabs unika märkning skrapats bort och dolts med en klisterlapp om att plomberingen inte fick brytas. Men eftersom försäljningarna skedde under en tioårsperiod och merparten av händelsen preskiberats innan och under polisutredningen döms företagsledaren för häleri av 24 mätare som hanterades under 2018.

Mannen stod även åtalades för elva andra mätare men enligt tingsrätten går det inte att klarlägga när under 2017 som företagsledaren sålde dem.

En kollega till mannen stod också åtalad men frias helt eftersom ett vittnes uppgifter inte anses tillräckliga för en fällande dom samt att företagsledaren själv uppgett att det enbart var han som mottagit redan skrapade mätare, klistrat över plomberingslappar och sålt mätarna vidare.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons