GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية

Företagsledare ska åtalas för brott

Växjö • Publicerad 4 augusti 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: MAXIM THORE

Den företagsledare som är misstänkt för att ha mutat en Veabchef kommer att åtalas för häleri. Mannen sålde mätare som stulits från Veab till Lessebo Fjärrvärme AB som köpt dessa i god tro.

Det handlade om totalt 119 stulna fjärrvärmemätare till ett sammanlagt inköpspris på omkring 200 000 kronor inklusive moms.

– Vi har i brottsutredningen utgått från tillverkningsdatum och det som ligger mer än fem år tillbaka i tiden är preskriberat. Så i slutändan handlar det om 35 stulna mätare till ett värde av cirka 46 000 kronor, säger åklagaren Tommy Sköld till Smålandsposten.

Åklagaren planerar även ett häleriåtal mot en av företagsledarens arbetskamrater. Båda ska ha hanterat de stulna fjärrvärmemätarna men förnekar brott. Männen ska enligt åklagaren ha skrapat bort mätarnas tillverkningsnummer.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.