Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Förslag: Döp om Speakers Corner till Fria Palestinas plats

Växjö • Publicerad 21 mars 2024
Speakers corner.
Speakers corner.Foto: Oscar Appelgren

I höstas startades ett nytt krig mellan Israel och Palestina och sedan starten har tiotusentals människor har dödats, varav många har varit barn. Det har varit attacker mot sjukhus, stoppade hjälpleveranser till sjukhus och stoppade leveranser av vatten, mat och bränsle.

Nu föreslår en Växjöbo att Speakers Corner i centrala Växjö ska byta namn till Fria Palestinas plats. Växjöbon hänvisar till ett beslut av Växjö stad som under 2023 bytte namn på en busshållplats till Fria Ukrainas plats i solidaritet till Ukrainas folk och för att sända ett budskap till den ryska regimen.

Annons

Växjöbon vill att Växjö kommun tar inspiration från Stockholm stad och i solidaritet med den palestinska befolkningen byter namn på Speakers Corner.

I ett annat medborgarförslag föreslås det att Växjö kommun ska utöka listan med vänorter till att även ha en vänort i Palestina.

”Förutom att det skulle ses som en välkomnande gest för denna grupp (flera har geografisk kännedom, liksom kunskaper i språk och kulturen), skulle ett vänortssamarbete med en palestinsk stad innebära början på en ny vänskap där förutsättningar för socialt, kulturellt, idrottsligt, vetenskapligt och annat utbyte som bidrar till gemenskap och utveckling för Växjö”, står det i medborgarförslaget.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons