Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Fri kvällsparkering i Växjö city föreslås: ”Oroliga för utvecklingen i centrum”

Växjö • Publicerad 20 september 2023
Parkering på Stortorget i Växjö.
Parkering på Stortorget i Växjö.

Många butiker och restauranger i Växjö centrum har det tufft och flera lokaler står tomma. Nu vill Liberalerna i Växjö att parkering i zon 1 i Växjö centrum ska vara gratis från klockan 18.00 på vardagar.

– Vi är oroliga för utvecklingen i centrum. Vi ser allt fler tomma affärslokaler i centrum och det tar allt längre tid för dem att få nya hyresgäster. Har Växjö ett centrum som inte lockar växjöbor och besökande är det inte bara dåligt för Växjö. Det ger negativa effekter för hela Kronoberg, säger Christina Rosén (L) som står bakom motionen tillsammans med partikollegorna Gunnar Nordmark och Michael Färdig.

Annons

De menar att de dyra parkeringsavgifterna i centrala Växjö gör att många väljer bort restaurangbesök, kulturaktiviteter eller föreningsaktiviteter i stadskärnan.

Liberalerna vill också se fler kostnadsfria korttidsparkeringar i centrum på dagtid för att underlätta för den som har snabba ärenden och för att öka genomströmningen av besökande i centrala Växjö.

Gunnar Nordmark menar att många europeiska städer i Växjös storlek är betydligt bättre på att skapa levande och spännande centrum där gående, cyklister, kollektivtrafik och bilar samsas med affärer och restauranger och kulturverksamheter på ett sätt som gör stadskärnan mer attraktiv.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons