Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Friskvårdsbidraget höjs i Region Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 28 mars 2022
.
.Foto: MAXIM THORÉ

Sedan 2006 har friskvårdsbidraget i Region Kronoberg varit oförändrat på 1 200 kronor. Men från och med 2023 ändras det till 2 000 kronor per medarbetare, efter beslut av regionstyrelsens personalutskott.

För två år sedan föreslog Socialdemokraterna i Region Kronoberg att bidraget skulle höjas men majoriteten sa nej till förslaget och hänvisade till att det inte fanns mer pengar avsatta till återhämtning och friskvårdsbidrag, vilket det nu ska finnas, skriver Smålandsposten.

Annons

Drygt hälften av Region Kronobergs 6 500 anställda nyttjade under förra året friskvårdsbidraget. Det blev en kostnad på ungefär 3,5 miljoner kronor.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons