Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Fuskåkare på buss döms till fängelse igen

Växjö • Publicerad 25 december 2022
.
.Foto: MAXIM THORÉ

En 20-årig man dömdes nyligen till två månaders fängelse för att vid flera tillfällen försökt åka buss utan att betala. Vid det ena tillfället blev en busschaufför utsatt för dödshot när denne sa till mannen och vid ett annat tillfälle sparkade 20-åringen en busspassagerare i bröstet efter att denne uppmanat mannen att betala för sin resa.

Nu döms han till ytterligare ett fängelsestraff, även det kopplat till en bussresa. 20-åringen ska i början av november ha åkt buss utan att betala för sig. En busschaufför slog larm till polisen som kunde hitta mannen vid Vattentorget. När de ingrep mot honom hade mannen en dold kniv med ett modifierat blad gömd i jackärmen. Han ska ha varit narkotikapåverkad, verbalt aggressiv och uttalat förtäckta hot. Han döms nu till ytterligare tre månaders fängelse för grovt brott mot knivlagen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons