Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Gäng kastade stenar mot buss – träffade chaufför i huvudet

Växjö • Publicerad 6 april 2021

I lördags kväll ska flera personer ha kastat sten mot en buss på Teleborg i Växjö. Chauffören ska ha träffats i huvudet av en sten.

På Stallvägen ska busschauffören ha avvisat en antal personer efter att de uppfört sig illa på bussen. De blev hotfulla när de avvisades men klev av bussen.

Annons

När bussen senare passerade platsen igen ska sten ha kastats mot bakrutan. Busschauffören stannade till längre fram för att informera ledningscentralen och då ska flera personer ha sprungit mot bussen och kastat mer sten.

– Det är flera stenar som träffar bussen, rutor krossas och en sten träffar även chauffören i huvudet, säger Viktor Jensen, jourhavande förundersökningsledare hos polisen, till Smålandsposten.

Chauffören kontrollerades av ambulanssjukvårdare men ska inte ha fått några allvarligare skador. Polisen rubricerar händelsen som våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman samt skadegörelse.

Gärningspersonerna uppges ha varit män i 20-årsåldern men de ska inte ha varit kvar på platsen när polisen anlände.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons