Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Grannar överklagar bygget av nya sjukhuset

Växjö • Publicerad 29 december 2021
Skiss, nya sjukhuset i Räppe.
Skiss, nya sjukhuset i Räppe.Foto: Region Kronoberg/Växjö kommun

Grannar till det planerade akutsjukhuset i Räppe har överklagat detaljplanen, skriver Smålandsposten. Grannarna är ett par som bor i en villa i nära anslutning till det tänkta sjukhusområdet. De har flera invändningar mot planen och önskar en prövning i domstol.

Paret riktar störst kritik mot att alternativet att vara kvar på den nuvarande lasarettstomten i centrala Växjö inte har utretts tillräckligt. Deras slutsats i överklagandet är att kommunen därmed inte har uppfyllt lagstadgade krav på att redovisa rimliga alternativ.

Annons

Det är nu Mark- och miljödomstolen i Växjö som ska ta ställning till den kritik som grannarna fört fram mot detaljplanen.

Detaljplanen antogs av kommunfullmäktige i Växjö den 14 december.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons