Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Hade stora planer på att öppna i Växjö – nu köps Harrys upp

Harrys köps upp. Krogkedjan, med restaurang i Ljungby, har haft planer på att etablera sig i Växjö men köps nu upp av O'Learys.
– Harrys har en stark ställning i Sverige och ett attraktivt koncept, säger Kenneth Lorentzen, vd på O’Learys Trademark.
Växjö/Ljungby • Publicerad 8 april 2021
.
.Foto: Pressbild

Krogkedjan Harrys har i flera år haft planer på att öppna i Växjö igen. 2016 meddelade dåvarande vd att lokal och krögare var klara men att inte alla papper var påskrivna. Planerna lades senare på is och fem år senare har kedjan fortfarande inte hittat rätt med lokal och krögare.

Under onsdagen meddelade krogkedjan att O'Learys har tecknat ett avtal om att förvärva över 94 procent av aktierna i Harrys Pubar AB av nuvarande huvudägaren Christoffer Lundström med familj.

Annons

O’Learys har fler än 110 enheter runt om i världen, däribland i Växjö, förvärvar Harrys, med över 20 franchise-restauranger i Sverige, varav en i Ljungby. Ambitionen är att skapa den största eatertainment-koncernen i Europa. Eatertainment är mat och dryck i kombination med sociala spel, aktiviteter, evenemang och sport.

– Harrys har en stark ställning i Sverige och ett attraktivt koncept. Våra varumärken kompletterar varandra bra och även om båda verkar inom eatertainment-branschen har varumärkena två olika positioneringar i marknaden och olika målgrupper, säger Kenneth Lorentzen, vd på O’Learys Trademark.

Målet är att ha fler än 300 enheter inom gruppen runt om i Europa år 2025.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons