Annons
  1. العربية
  2. Svenska

Han blir ny näringslivschef i Växjö

Växjö • Publicerad 24 juni 2020
Foto: Växjö kommun

Intresset för att bli Växjö kommuns nya näringslivschef har varit stort. Nu är det klart att det blir Fredrik Lindblad som får uppdraget. Han har en bakgrund inom såväl lokala som internationella företag och kommer nu senast från Linnéuniversitetet där han gjort sin doktorsavhandling i skogsindustriella produktionssystem.

– Växjö är ett intressant område som utvecklats mycket senaste åren och jag vill vara med och bidra till den kommande utvecklingen. Med min bakgrund från internationella företag och akademin har jag ett starkt affärsmannaskap som jag tror kommer matcha regionens näringsliv bra. Att kommunen även arbetar processtyrt är ett sunt tecken på modernt arbetssätt som stödjer marknadens utveckling, säger Fredrik Lindblad.

Annons

Han har även varit involverad i att samordna forskningsprojekten mellan Växjö kommun och Linnéuniversitetet i träbyggnadsprojektet Torparängen.

- Med sin gedigna erfarenhet både från näringsliv och akademin – från lokala till internationella företag, kommer Fredrik på ett spännande sätt ta sig an rollen och skapa ännu bättre möjligheter för kommunens näringsliv att växa, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Fredrik Lindblad börjar sin tjänst i början av augusti.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons