Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Här är Växjöföretaget som betalar högst lön till sina anställda

Kronoberg • Publicerad 22 december 2021
Foto: Erik Corshammar

Här saknas innehåll

Kreditupplysningsföretaget Creditsafe gör varje år en kommunranking över företagen som betalar högst genomsnittslön i Sveriges kommuner.

Listan grundar sig på aktiebolag med minst 50 anställda och baseras på lönekostnad delat på antal anställda från företagens egna bokslut som lämnats in till Bolagsverket. Alla snittlöner är inklusive skatt men exklusive sociala avgifter. Lön till verkställande direktör och styrelse ingår inte i sammanställningen.

Annons

I Växjö är Växjö Lakers Idrott AB den arbetsgivare i Växjö som betalar ut högst lön till sina anställda. De har höjt sin genomsnittliga årslön från 692 000 kronor till 704 000 kronor. 88 procent av bolagets 57 anställda är män.

Ikea Retail Services AB i Älmhult har högst genomsnittslön i Kronoberg.
Ikea Retail Services AB i Älmhult har högst genomsnittslön i Kronoberg.Foto: SIMON HASTEGÅRD
Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons