Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Här finns uppemot tusen jobb i framtiden

Kronoberg • Publicerad 7 december 2021
Anna Wallén, näringslivspolitisk chef på Visita.
Anna Wallén, näringslivspolitisk chef på Visita.Foto: Pressbild

850 personer i Kronoberg förlorade sitt arbete inom besöksnäringen under pandemin. När branschen nu återhämtar sig bedömer Visita, branschorganisationen för den svenska besöksnäringen, att uppemot tusen nya jobb inom besöksnäringen kan skapas i länet till 2025, med lite hjälp.

– Absolut viktigast är att kommunerna är generösa när det gäller tillsynsavgifter och med tillstånd för uteserveringar så att de underlättar så mycket som möjligt för våra företag. Men också att regionen satsar på att marknadsföra destinationen så att svenskar vill komma och turista mer, säger Anna Wallén, näringspolitisk chef på Visita, till Smålandsposten.

Annons

En undersökning av Visita visar att logiintäkterna i Kronoberg minskade med 242 miljoner under pandemin. I Växjös stadskärna minskade hotellnäringen med 46,1 procent under 2020 och restaurangerna i centrum tappade 15 procent i omsättning.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons