Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Hemvärnets musikkår höll årets första spelning i Linnéparken

Växjö • Publicerad 4 juni 2024 • Uppdaterad 4 juni 2024
Hemvärnets musikkår spelar i Linnéparken.
Hemvärnets musikkår spelar i Linnéparken.Foto: Maha Nasser

I lördags höll Hemvärnets musikkår från Kalmar län årets sommarkonsert i Linneparken i Växjö. Det här var kårens första stopp, de kommer även att spela i bland annat Västervik. Kåren, med Dirigent Elin Gripstrand och trumpetsolist Kristoffer Ahlqvist i spetsen bjöd på en varierande repertoar.

I programmet ingick bland annat låtarna Slottsvit, Gotländsk Sommarnatt, Klart skepp och konserten avslutades med Arméns Stora Tapto.

– Vi spelar i Kronobergs län och Kalmar län. Vi har också spelat vid vaktparaden i Stockholm. Alla deltagare har ”vanliga” jobb, men träffas ungefär en omgång i månaden och tränar inför sina uppträdanden. Vi vill främja blåsmusiken och få människor mer intresserade av den. Sen är ju alla såklart med i hemvärnet och redo att rycka in till mer traditionell militärtjänstgöring om det behovet skulle uppstå, säger Stefan Sjöstrand , från Södra militärregionen Kalmar - Kronobergsgruppen.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons