Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Högsta ungdomsarbetslösheten i Växjö på flera år

Växjö • Publicerad 21 september 2020
.
.Foto: Peter Kroon

I augusti månad noterade Växjö kommun den högsta ungdomsarbetslösheten sedan november 2015. Ny månadsstatistiken från Arbetsförmedlingen visar på en uppgång i ungdomsarbetslöshet i Växjö kommun med 3,8 procentenheter och i augusti låg arbetslösheten bland personer i åldern 18–24 år på 14 procent.

Den totala arbetslösheten i Växjö kommun är på 9,6 procent, vilket är en ökning med 1,8 procentenheter jämfört med samma månad i fjol. Totalt är 4 592 personer inskrivna som arbetssökande. Sedan i september förra året har arbetslösheten i Växjö gått från 7,8 till 9,6 procent.

Annons

Alvesta kommun stod för den största ökningen i hela länet. Ökningen var på 2,3 procentenheter till 10,7 procent. Det är 14:e månaden i följd som arbetslösheten stiger i Alvesta och totalt är 1 051 invånare i Alvesta kommun inskrivna som arbetssökande.

I Lessebo har arbetslösheten ökat med 0,5 procentenheter och totalt är 620 invånare inskrivna som arbetssökande. Arbetslösheten bland utlandsfödda har däremot sjunkit med 4,8 procentenheter.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons