Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Hyresförhandlingarna i Växjö avbrutna

Växjö • Publicerad 13 december 2021
Växjöbostäder
VäxjöbostäderFoto: Oscar Appelgren

Hyresgästföreningen avbryter förhandlingen med Växjöbostäder efter tre månaders förhandling. Parterna står enligt ett pressmeddelande väldigt långt ifrån varandra.

– Vi har haft en pågående process sedan september där vi har träffat bolaget flertalet gånger. Jag kan bara beklaga att vi inte har kunnat ingå en lokal överenskommelse, nära de berörda hyresgästerna som drabbas, säger Bo Karlsson, ordförande i Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation för Växjöbostäder.

Annons

Växjöbostäder vill höja hyran med 4,3 procent från 1 januari 2022 och kommer nu, efter de avbrutna förhandlingarna, att begära medling hos Hyresmarknadskommittén (HMK).

HMK kommer att lämna ett medlingsförslag och om båda parter inte accepterar förslaget ska ärendet prövas av HMK. Det beslut de kommer fram till ska sedan gälla.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons