Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Hyresgäst tar strid mot Vidingehem: ”Inte ett museum”

Växjö • Publicerad 2 april 2024
En hyresgäst tar strid mot Vidingehem.
En hyresgäst tar strid mot Vidingehem.Foto: Oscar Appelgren

I slutet av förra året skulle ett par flytta från en lägenhet som de hade haft i över nio år. I samband med besiktningen krävde Vidingehem ersättning på 5 990 kronor för tapetsering av två rum och ommålning av väggar i hallen. Nu har hyresgästen vänt sig till Allmänna reklamationsnämnden eftersom han anser att det är normalt slitage.

”Att betänka är att lägenhetens rum används varje dag under årets alla dagar, det är ett hem, inte ett museum och att det finns spår efter användning är fullt normalt”, skriver hyresgästen i sin anmälan till ARN.

Annons

Vidingehem har gått med på att sänka priset för väggarna i hallen men hävdar att det funnits fettfläckar och ej fackmannamässigt lagade plugghål som inte kunde betraktas som normalt slitage. Hyresgästen vill att fakturan makuleras helt.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons