Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Ica återkallar tortillachips

Ica återkallar tortillachips som riskerar att leda till illamående, yrsel och huvudvärk, uppger företaget i ett pressmeddelande.
Växjö • Publicerad 1 augusti 2022
Bilden är en genrebild.
Bilden är en genrebild.Foto: Johannes Lindén

Det gäller ICA I love eco Tortillachips 125 gram med bäst före datum 2022-08-10, 2022-09-10, 2022-10-05, 2022-11-09 och 2022-11-30.

Anledningen till återkallandet är att det finns en risk för att chipsen innehåller halter nära gränsvärdet av naturligt förekommande ämnen, främst atropin och skopolamin, som kan leda till illamående, yrsel och huvudvärk.

Annons

Leverantören uppger att produkterna uppfyller lagstiftningen, men Ica återkallar ändå produkterna som en försiktighetsåtgärd då överdriven konsumtion av produkten kan innebära att den rekommenderade dosen atropin och skopolamin överskrids.

Personer som köpt chipsen uppmanas att lämna tillbaka dem och få pengarna tillbaka.

– På Ica gör vi noggranna kvalitetskontroller av alla våra egna produkter. Vi ser mycket allvarligt på det inträffade och återkallar produkten. Vi utreder nu vilka åtgärder vi ska vidta för att detta inte ska ske igen, säger Lena Sparring, kvalitetschef ICA Sverige.

För någon vecka sedan återkallade även Coop tortillachips.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons