Annons
  1. Svenska
  2. Svenska

Icabutik utsatt för väpnat rån

Vid 21-tiden på måndagskvällen utsattes Ica Supermarket på Köpmannagatan i Lammhult för ett väpnat rån.
Lammhult • Publicerad 10 januari 2024
Vid 22-tiden var polisen på plats i Lammhult.
Vid 22-tiden var polisen på plats i Lammhult.Foto: Carl Carlert

Polisen skriver på sin hemsida att två maskerade gärningsmän hotade butikspersonalen och tilltvingade sig gods. De ska ha varit beväpnade med ett tillhygge samt ett vapenliknande föremål.

Flera polispatruller har ryckt ut till samhället norr om Växjö och enligt polisen ska butikspersonalen ha klarat sig utan fysiska skador vid rånet.

Annons

– Vi fick in larmet strax före klockan nio. Det är två maskerade män som har tilltvingat sig gods, oklart vad och hur mycket. Personalen är oskadd och man inväntar polisen, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral i region syd.

Vid 22.30-tiden på kvällen fanns det ingen misstänkt för rånet.

– Vi är på plats och pratar med vittnen, men det finns ingen frihetsberövad, sade Evelina Olsson då.

Inte heller när SMP pratade med henne klockan 23.15 hade polisen gripit någon:

– Vi är klara på platsen. Ingen är frihetsberövad i nuläget. Vi har gjort en hel del person- och fordonskontroller i området, men ingen är misstänkt.

Ingen person rapporteras ha skadats fysiskt i samband med händelsen.

Runt lunch på tisdagen har polisen fortfarande inga frihetsberövade. Man uppmanar allmänheten att höra av sig om man vet någonting.

– Det är ingenting nytt. Vi är fortfarande i en undersökningsfas. Vi vet inte hur personerna har lämnat platsen, det finns inga observationer, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Foto: Carl Carlert

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons