Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Idrottsledare döms till fängelse för våldtäkt

Växjö • Publicerad 2 september 2021
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Den idrottsledare i Växjö som har varit åtalad misstänkt för våldtäkt döms nu till fängelse i två år och sex månader. Han ska betala 152 600 kronor till 17-åringen han våldtog.

Mannen våldtog den unga klubbkamraten på en fest i mannens bostad den 10 juni. När de var ensamma kvar i bostaden ska mannen ha våldtagit henne. Växjö tingsrätt går på åklagarens linje och anser att tränaren gjort sig skyldig till våldtäkt.

Annons

Tjejens kompisar försökte under tiden få tag på henne för att få med henne hem. När de inte fick tag på henne så försökte de ta sig in i bostaden. När de lyckades ska 17-åringen ha berättat om händelsen och polis tillkallades. Polisen fick bryta sig in i bostaden för att kunna gripa tränaren.

Han har förnekat brott men analyssvaren från NFC, Nationellt forensisk centrum, kopplade ihop mannen med flickan via dna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons