Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Ikea kan öppna på Grand Samarkand – ”jättesugna”

Ikea ska öppna nya butiker i Sverige. En av platserna kan vara på Grand Samarkand i Växjö.
– Skulle Ikea vara intresserade så kan vi hitta lösningar för det, säger Mats Jäderberg, centrumchef på Grand Samarkand.
Växjö • Publicerad 27 juni 2021
Ikea ska öppna ett tiotal mindre butiker i Sverige.
Ikea ska öppna ett tiotal mindre butiker i Sverige.Foto: MAXIM THORÉ

I veckan meddelade Ikea att de ska öppna ett tiotal nya butiker i Sverige. Det handlar om en ny typ av mindre butiksformat med syftet att nå fler kunder och göra det lättare att få hjälp med att planera, inreda och beställa produkter ur sortimentet.

Första butiken som öppnar blir i Ingelsta Shopping i Norrköping i september. Gallerian ägs av Eurocommercial Properties, som även äger Grand Samarkand i Växjö.

Annons

Ikea vill inte uppge var de andra butikerna ska ligga men Växjö kan vara ett alternativ.

– Vi är jättesugna på Ikea och hoppas kunna återkomma i den frågan framöver. Skulle Ikea vara intresserade så kan vi hitta lösningar för det, säger Mats Jäderberg, centrumchef på Grand Samarkand.

Finns intresset från Ikeas sida?

– Absolut, det skulle jag säga. Som jag har förstått det vill de komma till köpcentrum och de har sagt att de vill öppna i närheten av där de har varuhus sedan tidigare.

Ikeas nya butiksformat är under utveckling, vilket innebär att de nya enheterna till en början är temporära. Beroende på hur lösningen tas emot av kunderna lokalt utvärderas både val av butiksformat och plats innan IKEA tar beslut om en mer långsiktig etablering.

I oktober 2018 hade Ikea ett showroom utanför Grand Samarkand. Det var formatet Ikea Kök som var ute på turné i tio städer i Sverige, där besökarna kunde få köksinspiration och träffa köksspecialister i två ombyggda containers.

”Vi är jättesugna på Ikea och hoppas kunna återkomma i den frågan framöver”
Mats Jäderberg, centrumchef för Grand Samarkand.
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons