Annons
  1. العربية
  2. Svenska

Inget straff för Växjöbo som köpte sex på Teleborg – brotten har preskriberats

Växjö • Publicerad 6 april 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: JOHANNA LUNDBERG

En Växjöbo som vid tre tillfällen köpte sex på Teleborg slipper nu straff. Anledningen är att brotten har preskriberats, skriver Smålandsposten.

Den 44-årige Växjöbon är en av tolv sexköpare som drogs inför rätta i en internationell sexköpshärva i slutet av 2019. Ytterligare en man var från Kronobergs län.

Annons

Växjöbon ska enligt utredningen ha betalat totalt 6 000 kronor för tre sexköp i en lägenhet på Klangens väg på Teleborg. Mannen erkände i polisförhör men dök inte upp på rättegången i Malmö.

Hans ärende flyttades till Växjö tingsrätt och det har under ett års tid varit omöjligt att hitta 44-åringen. Mannen har varit efterlyst och polisen har gjort flera försök att nå honom.

Eftersom det nu har gått två år sedan brotten inträffade och mannen inte kunnat delges är sexköpen preskriberade. Därmed slipper Växjöbon straff och tingsrätten har nu avskrivit ärendet.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons