Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Internationell hundutställningen i Växjö

Växjö • Publicerad 7 november 2023
Internationella hundutställningen.Foto: Maha Nasser

3-5 november organiserade Småland-Ölands Kennelklubb den årliga internationella hundutställningen i Växjö Tipshall. Cirka 3 500 hundar deltog i utställningen under helgen. I år använde arrangörerna även SKKs nya digitala utställningsprogram för första gången.

– Idag har vi en stor hundutställning där man tittar på exteriören på hundarna, hur de ser ut. Men även mentaliteten naturligtvis. För varje hund finns det en rasstandard att se ut på ett speciellt sätt. Man konkurrerar med de andra i sin ras. Nu har vi snart kommit till finalerna här, de som har blivit bäst i varje ras. Vi håller på i tre dagar nu med olika raser varje dag, säger Carina Nilsson, ordförande i Småland Ölands Kennelklubb.

Annons

Många utställare deltog i utställningen. Besökare kunde titta på olika hundfoder, försäkringsbolag och andra grejer till hundarna. Huvudsponsorerna för utställningen var Royal Canin & Agria.

– Vi har hundutställningar i hela världen. Vi bedömmer också materialet som man ska avla på framöver. Vi i Småland-Ölands Kennelklubb täcker Jönköping län, Kronobergs län och Öland. Det är det mellan 3200 och 3800 hundar, säger Carina Nilsson, ordförande i Småland Ölands Kennelklubb.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons