Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Internationell matfestival kom till Växjö

Växjö • Publicerad 22 april 2024
Matfestival i Växjö.
Matfestival i Växjö.Foto: Maha Nasser

Från 17 till 20 april arrangerades International Food Festival på Stora torget i Växjö. Detta år är festivalen större än någonsin med deltagare från över 23 nationer och över 40 matstånd. Matfestivalen erbjuder en mångfald av mat från hela världen med fokus på nationalrätter. Den ger en möjlighet för allmänheten att njuta av olika typer av mat och lära sig om olika kulturer.

– International Food Festival är själva arrangörer och turnerar runt över hela landet. När vi väl vet att de kommer hjälper vi dem med marknadsföring. I år har vi mat från en massa länder, bland annat Sverige, Frankrike, Spanien, Storbritannien, Tyskland, Finland, Grekland, Schweiz, Italien, Iran, Bulgarien, Thailand, Polen, Rumänien, Venezuela, Chile, Brasilien, Mexiko, Elfenbenskusten, USA Libanon, Danmark, Jamaica och Ungern, säger Linda Himsel från Växjö City, i ett mejl.

Matfestival i Växjö.
Matfestival i Växjö.Foto: Maha Nasser
Annons

Vad tillför denna händelse till Växjö som kulturstad, hur viktig är den?

– Den är lika viktig som alla arrangemang som kommer till staden. Växjö är en livfull stad med många, både små och stora evenemang som också är känd för sitt gastronomiska utbud. Det är ett roligt inslag som drar mycket folk till Växjö, det är det viktigaste för oss.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons