GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية

Ismail öppnar ny butik – tar över modekedjans lokal i city

Under tisdagen öppnade en ny butik i centrala Växjö. Det är Ismail Mohammed som öppnat Växjös Tobakshus på Storgatan.
– Det känns jättebra. Växjö saknar en sådan här butik som är specialiserad på tobak, säger han.
Foto: Privat

I höstas stängde klädbutiken Vero Moda på Storgatan i Växjö. Lokalen togs över av Ismail Mohammed som efter månader av renovering och tillståndsansökningar nu har öppnat Växjös Tobakshus.

– Vi har väntat på att få tillstånd men nu är det klart. Vi säljer cigaretter, cigariller, rulltobak och snus. Dessutom har vi ett cigarrum. Min plan på längre sikt är att bli grossist, så man kan sälja tobak till andra butiker, säger Ismail Mohammed.

I butiken finns bland annat ett cigarrum.
I butiken finns bland annat ett cigarrum.
Foto: Privat

Han är ursprungligen från Irak där han hade ett företag som sålde elektroniska varor, datorer och tjänster. I Sverige har han gjort på studieförbundet i många år.

– Nu går jag tillbaka till det som jag är väldigt duktig på. Jag är affärsman. Min svåger har en tobaksbutik i Kristianstad sedan tio år tillbaka så jag kommer också att använda hans erfarenhet.

Hur ser du på att sälja tobak som kan vara farligt för människor?

– Det är en vara som finns på marknaden och som det finns stor efterfrågan på. Folk kommer röka och snusa, oavsett om jag har butiken eller inte.