Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Izakaya Station har öppnat i Växjö city

Växjö • Publicerad 16 september 2020
Sandra Hartman och Emma Bertilsson.
Sandra Hartman och Emma Bertilsson.Foto: Oscar Appelgren

En gammal nattklubbslokal har totalrenoverats och blivit en japansk pub med drop-in. I veckan öppnade den nya satsningen, Izakaya Station, i centrala Växjö.

– Vi känner att Växjö behöver och vill ha vår lilla bakficka, säger Sandra Hartman, en av ägarna.

Annons

Nattklubben Pauzes gamla lokal på Sandgärdsgatan i Växjö har totalrenoverats och gjorts om till en ny restaurang med asiatisk street food och ett karaokerum. Det är gänget bakom Izakaya Moshi som i veckan öppnad Izakaya Station, som blir som en bakficka med nytt tänk.

– Vi är stolta över konceptet och känner att Växjö behöver och vill ha vår lilla bakficka, som ändå inte är så liten. Vi vill sätta en annan typ av mat och dryck i kombination på kartan i Växjö. Här kan vi få testa lite annat, som vi har varit begränsade kring på de andra ställena eftersom vi har velat ha det på ett visst sätt där. Här ska det vara lite mer "funky" och behöver inte vara så uppstyrt, säger Sandra Hartman.

Vad har ni för vision för Izakaya Station?

– Visionen är att det ska vara en Izakaya, en japansk pub med drop-in eller slink-in som man kan säga. Det är inga bordsbokningar utan alla får droppa in, ta något att dricka eller äta och kanske sjunga lite karaoke.

En av dem som kommer att ansvara för Izakaya Station är Sandras syster Emma Bertilsson. Hon berättar att den stora skillnaden jämfört med Izakaya Moshi är att det här blir mer spontant och ett litet utbud av allt.

– Det här ska verkligen vara något för alla. Vill du ha något att dricka, smaska på eller ära middag ska det finnas något. Vi öppnar redan vid klockan 15 för att alla ska kunna komma in när de vill efter jobbet. Det är ett väldigt bra läge här, säger Emma Bertilsson.

På menyn finns bland annat bao, spett, dumplings, friterad majs, octoball med bläckfisksuprise och japansk kebab.

Bakom satsningen finns, förutom Sandra Hartman och Emma Bertilsson, även Daniel Djurvall och Samuel Söderberg. De kom i kontakt med fastighetsägaren våren 2019 och efter renovering och förseningar till följd av coronapandemin öppnade Izakaya Station i veckan.

– Helt underbart att få förverkliga den här drömmen nu trots att året har varit som det har varit, säger Sandra Hartman och får medhåll av Emma Bertilsson:

– Det känns lite overkligt nu när vi har öppnat. Jag tror framför allt att karaokebåset kommer att gå varmt dag ut och dag in.

Annons

Hur fungerar karaoken?

– Det finns plats för åtta personer och man bokar rummet i 50 minuter. Sedan är det bara att sjunga en massa bra låtar.

Izakaya Station har ett antal anställda, både på heltid och timmar. De tror också att de kommer behöva fler framöver.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons