Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Junis Kronoberg samlar in pengar till världens barn

Växjö • Publicerad 3 oktober 2023
Många barn och unga deltog i årets lopp.
Många barn och unga deltog i årets lopp.Foto: Maha Nasser

I lördags anordnade Föreningen Junis Kronoberg ett lopp för alla barn mellan 0-13 år. Man kunde gå, springa, hoppa, åka barnvagn, rullstol, gå baklänges eller hjula så länge man sig runt i Linnéparken i Växjö. Syftet med loppet var att alla barn ska röra på sig och ha kul tillsammans. Det samlades också in pengar till Världens Barn.

– Idag samlar vi in pengar till världens barn via Junis, som är ett juniorförbund. Deltagarna betalar 30 kronor som går direkt till världens barn och sen är det fritt att vara med och springa.

Annons

– Junis i hela Sverige har varje år en insamling till just världens barn. I veckan har vi bestämt att detta är det vi gör i år. Sedan så görs det olika saker runt om i Sverige. Olika typer av evenemang som samlar in pengar på olika sätt, men Junis har tagit fram ett koncept som heter ”Junis sport” som är nytt. Junis gör mycket olika typer av barn-verksamheter. Det är teater, läger, pyssel och filmvisning, säger Josefin Hellborgsson, styrelseledamot i Junis Kronoberg.

Bild tagen under årets evenemang i Linnéparken
Bild tagen under årets evenemang i LinnéparkenFoto: Maha Nasser

Vilka aktiviteter erbjuder föreningen Junis Kronoberg under året i Växjö?

– I dagsläget har vi en stor teaterförening här på vattentorget med flera grupper med barn från 7 till 14, som spelar teater och tränar under året och har uppspel på på våren. Sen har vi också lite lägerverksamhet på sommaren, bland även på hösten. Vi planerar ett läger på höstlovet och vi planerar att ha en dag på Leos lekland där vi bjuder in barnen att leka. Och det finns även planer på att göra någonting under Musikhjälpen i år.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons