Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kafé de luxe fortsätter på Ekobacken

Växjö • Publicerad 4 maj 2022
Potatisodlarna på Ekobacken.
Potatisodlarna på Ekobacken.Foto: Urban Nilsson

Kafé de luxe kommer att fortsätta driva restaurangverksamhet vid stadsodlingen Ekobacken i Växjö. Tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan och Johan Aronsson, som driver odlingarna, tog de över verksamheten förra året.

Förra veckan tecknades ett nytt hyresavtal med Växjö kommun som är på sex år. Det blir hyresfritt för Kafé de luxe under det första året men med start nästa år ska de betala en hyra på 6 000 kronor i månaden. Hyran kommer sedan att höjas för varje år.

Annons

– Vi ska fortsätta med musik, kulturevenemang och konserter och dans och trams och ha roligt i olika slag, säger Gustav Hector på Kafé de luxe till Smålandsposten.

Picknick de luxe, som satsningen på Ekobacken heter, ska vara öppen under juni, juli och augusti i år. Nästa år hoppas de kunna förlänga säsongen något. Läs mer här.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons