Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kaffevagn har öppnat i Växjö – ”alla förtjänar gott kaffe"

Växjö • Publicerad 18 mars 2021
Foto: Pressbild

Konceptet Fogarolli har kommit till Växjö. Istället för fysiska caféer serveras kaffet från mobila espressobarer i form av röda mopedbilar med både installerad vattentank, elförsörjning och en fullutrustad espressomaskin. Cristian Enica är franchisetagare i Småland och har fått tillstånd att servera kaffet vid Växjösjön.

– Det känns fantastiskt bra! Det har varit väldigt uppskattat och många har frågat: "Kommer du att stå här hela tiden?”. Jag kommer att servera kaffe vid Växjösjön varje helg i mars och från och med den 1 april varje dag vid fint väder, säger han.

Annons

Hur skulle du beskriva Fogarolli?

– Man kan sammanfatta det med en kort mening: "Great coffee. Anywhere”. Alla förtjänar gott kaffe och detta är mitt uppdrag, det jag brinner för, säger Cristian Enica.

På menyn finns allt från cappuccino, espresso, caffe latte till cortado chai latte och varm choklad. Eftersom det är en mobil espressobar finns också möjligheten att servera kaffe på flera platser i kommunen. Nu i början är Cristian Enica själv vid kaffevagnen men målsättningen är att de ska bli fler anställda i Växjö.

– Eftersom ljusare tider kommer och dagarna blir längre kommer jag kunna anställa snart. Jag skulle vilja anställa en eller två sociala studenter eller elever som vill ha kul på jobbet och kan skämma bort våra gäster.

Foto: Pressbild
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons