1. Svenska
  2. العربية

Karrar Saad öppnar nytt företag i Växjö

Växjö • Publicerad 19 januari 2022
Karrar Saad satsar på miljövänlig bilvård.
Karrar Saad satsar på miljövänlig bilvård.Foto: Privat

I januari öppnade Smart Green City AB på Norremark i Växjö, som ska göra bilvård grönare i Sverige. Det är entreprenören Karrar Saad som står bakom satsningen i det som brukar kallas för Europas grönaste stad.

– I mina tidigare projekt har jag alltid försökt uppfylla marknadens behov och önskemål. I mitt senaste projekt har jag nu också tagit hänsyn till att vi har blivit allt mer miljömedvetna. Biltvätt räknas som en miljöfarlig verksamhet och därför har jag startat den här miljövänliga biltvätten där det inte rinner ut någon eller tungmetaller i naturen. Vi satsar istället på ångtvätt, säger Karrar Saad.

Han säger också att varje individ har ett miljöansvar, för vad de köper och konsumerar. Det handlar inte bara om att köpa en miljövänlig bil utan också att tvätta den på ett miljövänligt sätt.

– Jag väljer att starta nu eftersom jag märker att fler och fler bilister blir miljömedvetna och efterfrågar miljövänliga alternativ till sina bilar. Det är inte bara konsumenter som måste ta ansvar för miljön utan även vi entreprenörer, säger Karrar Saad.

Smart Green City AB har också rekond samt en verkstadsavdelning i samarbete med Mekopartner Bilverkstad.

Karrar Saad driver sedan tidigare Nutella Crepes house och Kings frisör barber shop i Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.