Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kings Frisör i Växjö byter ägare

Växjö • Publicerad 9 juni 2023
Ali Raoof, ny ägare av Kings Frisör.
Ali Raoof, ny ägare av Kings Frisör.Foto: Maha Nasser

Ali Raoof driver Kings frisörsalong på Verkstadgatan i Växjö, efter att ha köpt den av förra ägaren. Ali Raoof var arbetade tidigare i salongen.

- Jag köpte salongen och den fortsätter med samma namn, eftersom salongen har stamkunder. Jag är även en av de som varit här från början och jag har jobbat här de senaste tre åren. För våra kunder förändras ingenting i och med ägarbytet. Vi kommer att fortsätta våra tjänster med samma kvalitet, säger Ali Raoof till Mosaik.

Annons

Ali Raoof kom till Sverige 2016. Han sa att det var svårt att hitta jobb till en början.

- Jag brukade arbeta som frisör i Irak. Jag kunde inte jobba i mitt yrke när jag först kom till Sverige, så jag jobbade med städning istället. Efter det jobbade jag på flera frisörsalonger, innan den här salongen startade och jag började här. Nu har jag möjlighet att köpa butiken och investera i den, säger han.

Vilka är svårigheterna som du möter som företagere inom frisörbranschen?

– Den största svårigheten som vi står inför i frisörbranschen är bristen på arbetare, inte bara i Växjö, utan i hela Sverige. För alla de som har erfarenhet av rakning öppnar de sina egna frisörsalonger. Jag har dock anställt två nya medarbetare.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons