Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Klart: Hon blir ny kommunchef i Växjö

Växjö • Publicerad 17 maj 2023
Catharina Rydberg Lilja.
Catharina Rydberg Lilja.Foto: Växjö kommun

Nu är det klart. Under tisdagen beslutade kommunstyrelsen under ett extrainsatt möte att anställa Catharina Rydberg Lilja som ny kommunchef i Växjö kommun från och med den 22 maj 2023.

Hon har sedan februari i år varit tillförordnad kommunchef efter att Monica Skagne fått lämna uppdraget.

Annons

– Catharina har mycket goda ledaregenskaper och bred erfarenhet. Jag är glad över att vi har en kommunchef på plats och att Catharina tillsammans med alla medarbetare och politiken nu kan ta Växjö kommun framåt så att Växjö kan fortsätta vara öppet, inkluderande och expansivt, säger Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande.

Catharina Rydberg Lilja kommer senast från Vidingehem som vd. Innan dess var hon vd på Halmstads fastighetsbolag och har också haft flera chefsuppdrag inom kommunal sektor.

- Jag är glad över förtroendet och samtidigt ödmjuk inför uppgiften. Jag ser fram emot att, på politikens uppdrag och tillsammans med chefer och medarbetare, fortsätta leda Växjös utveckling. Växjö är en modig, framåtlutad kommun och en fantastisk plats, säger Catharina Rydberg Lilja.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons