Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Klart: Så mycket höjer Växjöbostäder hyrorna

Växjö • Publicerad 8 mars 2022
Foto: Växjöbostäder

I höstas kom nyheten att Växjöbostäder ville höja hyran med 4,3 procent från och med den 1 januari 2022. Hyresgästföreningen kallade yrkandet för ”extremt och orealistiskt” och gav ett motbud på 0.28 procent. De kunde inte enas och förhandlingarna avbröts.

Nu har Hyresmarknadskommittén tagit ett beslut. Det blir en hyreshöjning med 1,86 procent från och med den 1 januari 2022.

Annons

- Som bostadsbolag tar vi vårt ansvar att underhålla våra lägenheter och våra fastigheter. Vi behöver ta hand om hyresrätten, och det bästa sättet att göra det är att det ges förutsättningar för ett bra underhåll. Årets hyresjustering ger oss en fortsatt möjlighet att möta en del av de behov som finns, säger Växjöbostäders vd Catharina Rydberg Lilja.

Det blir en retroaktiv höjning från 1 januari och innebär att hyreshöjningen för januari, februari och mars läggs på hyresavin för april, maj och juni.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons