Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Knasiga träd i Kronoberg efterlyses

Kronoberg • Publicerad 16 juni 2022
Förra årets vinnare i Småland. En björk på Emmaboda golfklubb.
Förra årets vinnare i Småland. En björk på Emmaboda golfklubb.Foto: Göran Persson

Stiftelsen Skogssällskapet vill ha allmänhetens hjälp att hitta årets knasigaste träd i Kronoberg.

– Kronobergs knasiga träd förtjänar att bli hyllade! De lämnas ofta vid avverkning då virkesvärdet är lågt, men naturvärdet blir desto högre när de får stå kvar som så kallade ”evighetsträd”. Dessutom är de roliga att titta på, säger Karin Fällman Lillqvist, hållbarhetschef på Skogssällskapet.

Annons

Skogssällskapet efterlyser allmänhetens bilder på träd som ska fotograferas och delas på sociala medier. I höst utser en jury vilket träd i respektive landskap som är årets knasigaste träd.

– Skogssällskapet vill bidra till att öka kunskapen om skogen, hur vi sköter skogen på ett ansvarsfullt och hållbart sätt och gynnar den biologiska mångfalden. Därför vill vi nu uppmuntra kronobergarna att spana efter knasiga träd när de vistas i skog och mark i sommar, säger Karin Fällman Lillqvist.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons