Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kommunanställda i Växjö stängs av och varnas

Växjö • Publicerad 9 oktober 2023
Växjös kommunhus. Arkivfoto
Växjös kommunhus. ArkivfotoFoto: Johannes Turstam

Växjö kommun som arbetsgivare har nu vidtagit disciplinpåföljder mot två av sina anställda.

En medarbetare som är anställd inom omsorgen tilldelas en skriftlig varning för att, enligt kommunen, inte ha följt de gällande arbetsrutinerna inom verksamheten. Kommunen skriver i sitt beslut att den anställde riskerar att förlora jobbet om hen fortsätter att missköta sig.

Annons

Även en medarbetare inom utbildningsförvaltningen har drabbats av en disciplinpåföljd i form av avstängning från arbetsplatsen. ”Grunden för avstängningen är misstanke om olämpligt beteende och sexuella trakasserier på arbetet”, skriver kommunen i sitt beslut.

Den avstängde medarbetaren behåller sin lön medan hen är avstängd och kommunen utreder ärendet. Kommunen kräver att medarbetaren ska vara kontaktbar och ”komma in på möte vid behov”.

Skriftlig varning

• Skriftlig varning är en disciplinär påföljd som arbetsgivaren kan ge till en anställd som gör sig skyldig till fel eller försummelse i arbetet. Innan varningen utdelas ska den anställde få tillfälle att yttra sig och hans eller hennes fackliga organisation ska underrättas.

• Vid mycket allvarliga försummelser kan man bli uppsagd eller avskedad.

• Varningen kommer att finnas med i tjänstgöringsbetyget och kan på så sätt bli en belastning i framtiden.

Källa: Lärarförbundet

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons